Mellan Skylla och Charybdis

Vad gör man för sin familj? Ska man sätta egenintresset över det gemensamma? Kan man bryta det förflutnas makt över nuet?

Mellan Skylla och Charybdis är berättelsen om den oroliga tid som följde på jiangong Jastiss Hamiscoras tillträde, då Charybdis’ balianister och zhaitu stod i harnesk mot varandra. Ett äventyr till Den yttersta domen, för 4–5 spelare att spela på 4–5 timmar.

Ni iklär er rollerna som fyra av de figurer som står i stormens öga: jiangong Jastiss och tre av de figurer som i dessa dagar vill förmå hen att ta parti för just deras fraktion. Era handlingar kommer att avgöra Charybdis’ öde.

Denna berättelse handlar om det svåra att vara säker på sin väg, riskerna förbundna med att agera förhastat och faran i att tveka.

För 4–5 spelare att spela över 4–5 timmar.

Huvudbältets klaner och konflikter

Mellan Skylla och Charybdis är gratis att ladda ner och innehåller:

  • En explosiv situation, vars konflikter härrör ur Charybdis samhällsstruktur och religiösa föreställningar, och fyra rollpersoner, som agerar utifrån sin plats i dessa.
  • Biroller, fraktioner, bakgrund och tekniker för att levandegöra Charybdis’ och dess konflikter.
  • Presentationer av de två religioner som står i strid i huvudbältet: den inhemska tro zhaijiao samt den ortodoxa balianismen, som sprids från de jovianska församlingarna.

Boken innehåller emellertid inte spelets regler, vilka återfinns i Söndrade vi falla.

Skaffa äventyret

Beställ boken

Du kan beställa Mellan Skylla och Charybdis i tryckt format direkt från Publit. Boken är 73 sidor, i pocket med skyddsomslag.

Ladda ner

Du kan även ladda ner äventyr gratis i PDF, från DrivethruRPG eller direkt härifrån. Innehållet är i princip samma som i den tryckta boken, men det är layoutat som 64 A5-sidor med mindre färg, för att passa att skrivas ut som häfte.

För att spela över nätet

Om du vill spela över nätet kan du använda hemsidan playingcards.io för att få en tarok ni kan använda gemensamt. Gör såhär:

  1. Ladda ner konfigurationsfilen DYD-tarok.pcio.
  2. Skapa ett konto på Playingcards.io och välj sedan att skapa ett nytt rum med inställningen “Custom”.
  3. Gå in i “Edit mode” genom att klicka på verktygslådeikonen i övre vänstra hörnet.
  4. Dra upp redigeringsfliken längst ner på skärmen, välj fliken “Room options”, klicka på “Import from file” och ladda sedan upp konfigurationsfilen.
  5. Gå tillbaka till “Table mode” genom att återigen klicka på verktygslådeikonen. Mycket nöje!