Söndrade vi falla

Profeten Irfan Aghusto, Aftonstjärnan, är död och hans gudsstat – Aghustinatet Roma – är besegrad. Ni sista tiotusen trogna är under belägring i staden L’Aquila, från vars höjder ni blickar ut över Kalifatets belägringshär. Om tre dagar återupptar Väktargardet sitt angrepp. Profetens död har än så länge hållits hemlig för församlingen och Aghustinatets ledargestalter står nu inför en kamp om att efterträda honom. Var och en av dem anser sig vara utvald av Aftonstjärnan och den enda som känner till hans vilja.

Deras handlingar kommer att avgöra Aghustinatets öde.

I Söndrade vi falla spelar ni de ledarfigurer på vars axlar samfundets öde nu vilar. Kommer ni att hålla fast vid era övertygelser och omfamna evigheten eller ifrågasätta profeten Irfans lära, för att rädda livet på församlingen? Kommer ni svälja er stolthet eller kompromissa med era övertygelser, för att uppnå era mål?

Denna berättelse handlar om de kval som uppstår när idealen ska övervinna verkligheten.

För 5–6 spelare, under 6–10 timmar.

I avsnitt 80 av Nordnordost pratar Joel med Wilhelm om Söndrade vi falla och hur det är uppbyggt och i Fummelpodden pratar Lucas om några guldkorn ur äventyret. Spelet fick därtill en lyrisk recension av användaren God45 på rollspel.nu.

Spela själva

Söndrade vi falla innehåller:

  • Fem rollpersoner, vars kval och konflikter berättelsen handlar om.
  • Biroller, scenförslag, bakgrund, tekniker och råd, för att hjälpa er att levandegöra Aghustinatet, dess invånare och omvärld.
  • Den yttersta domens tarokbaserade regelsystem, som skapar dramatiska berättelser om rollpersonernas övertygelser, karaktärer och drömmar.

Boken består av 107 häftade sidor, med färginlaga och skyddsomslag, och är utsökt illustrerad av Ronja Melin (Järn, Ödesväktarna, The Troubleshooters, Blood Feud, m.fl.).

Du kan köpa boken här:

Om du har köpt en fysisk bok och vill ha en PDF kan du skicka ett mejl till gnomvid [at] denytterstadomen.se så ordnar vi det.

Rollformulär och referensark

För att spela äventyret behöver ni boken, en tarokkortlek och dessa rollformulär:

För att spela över nätet

Om du vill spela över nätet kan du använda hemsidan playingcards.io för att få en tarok ni kan använda gemensamt. Gör såhär:

  1. Ladda ner konfigurationsfilen DYD-tarok.pcio.
  2. Skapa ett konto på Playingcards.io och välj sedan att skapa ett nytt rum med inställningen “Custom”.
  3. Gå in i “Edit mode” genom att klicka på verktygslådeikonen i övre vänstra hörnet.
  4. Dra upp redigeringsfliken längst ner på skärmen, välj fliken “Room options”, klicka på “Import from file” och ladda sedan upp konfigurationsfilen.
  5. Gå tillbaka till “Table mode” genom att återigen klicka på verktygslådeikonen. Mycket nöje!
Fyndet bland rasmassorna fick Valentins blod att frysa för första gången på länge. »Ack, stackars Sabah!« Den hjälmens ägare kände han väl.
Illustration av Ronja Melin.