Domen kommer!

Eftersom bloggen har legat vilande en längre stund – det var över ett år sedan den sjösattes – kanske det är värt att påpeka att spelet lever, om än det inte bloggas om. Sedan i våras har jag skrivit om regelboken från grunden för att få den tydligare och mer sammanhållen, ett delprojekt som närmar sig ett slut. Detaljer och utfyllnader kvarstår, men lejonparten är skriven.

En av mina käpphästar är att spel bara finns i den utsträckning de spelas och i den bemärkelsen finns Den yttersta domen. För det första var jag under årets upplaga av Sävcon, som i sedvanlig ordning skedde i Sävar under allhelgonahelgen, på plats med Nordnordost och spelledde två pass för besökare i vår spelsalong.

Här på hemmplan har vi även dragit igång en kampanj med syfte att speltesta all mekanik och procedurerna kring spelet. Vår berättelse är ett familjedrama på Charybdis, en urgröpt planetoid i asteroidbältet, där man praktiserar komplexa äktenskap och varje familj styrs av ett överhuvud, en jiangong. Däri följer vi familjerna bin Ileisabit och Wula, i en stund där starka krafter driver för att familjerna ska enas genom giftermål, men där andra håller emot. Samtidigt försöker revolutionärer organisera daglönare och livegna för att motverka familjernas makt.

Den frågeställning vi tagit oss an att besvara är: ”Vad är gemenskapen värd?” Redan efter två spelpass ser vi detta genomskära konflikterna och vi börjar finna möjliga svar. Dessutom har vi hunnit pröva på de nya reglerna för Relationer och börjat peka ut var de brister i nuläget. I ett ord: utmärkt!

Nästa delprojekt, efter att regeldelen blivit färdig, blir att skriva spelledarkapitlet. Att tvingas bena ut och sätta på pränt vad som är viktigt för att kunna tillhandahålla spelet på rätt sätt är vanskligt, men just därför fascinerande. Uppgiften tycks just nu svindlande.

Lämna ett svar