Spela Den yttersta domen på GothCon 2017

Nästa vecka är det Gothcon, rollspelsårets höjdpunkt och pånyttbörjan! Den yttersta domen har närvarat i Indierummet de sista sju åren och spelet har under många år levt kring GothCon, då det varje år har skrivits ett nytt enkvällsäventyr.

I år bryts traditionen, då inget nytt äventyr sätts upp på Gothcon. Det sista året har jag helt fokuserat på att skriva speltexten och brottats med hur jag ska presentera spelvärlden, på ett sätt som främjar den utforskande spelstil som beskrevs i det förra inlägget. Årets arrangemang följer på detta arbete. I Indierummet kommer man att kunna finna två saker:

För det första kommer jag att ta med allt material som krävs för att skapa en ny kampanj, satt på rymdstationen Apokryfa, balianismens högborg. Vi sätter oss ner, skapar en kampanj med rollpersoner och spelar så mycket vi har lust med; kort sagt, en sorts first session. Detta är ett utmärkt tillfälle dör den som vill känna på hur det går till att spela Den yttersta domen som kampanj. Apokryfa-kapitlet är därtill inte färdigskrivet, och jag kommer att ta med mig årets erfarenheter till speltexten.

För det andra återvänder en favorit i repris: Ett land av mjölk och honung, 2013 års konventsäventyr, uppdaterat och förbättrat. Inuti Jerusalemzonen leder Natanael, den återfödda profeten, sin kibbutz mot Zonens hjärta. Därinne, vet ju alla, skall man finna sitt hjärtas önskan; där väntar ett land av mjölk och honung. Alla i jerusalemkibbutzen är emellertid inte övertygade och de funderar på hur de ska lyckas övertyga sina kamrater att vända om och överge Zonens hjärta. Kommer hoppet om det som finns i Zonens hjärta att övervinna tvivlet? Ghulerna följer kibbutzen på avstånd utan att hindra den.

Den som vill spela eller prata om Den yttersta domen finner mig huvudsakligen i Indierummet. Kom gärna förbi och hälsa!

Lämna ett svar