Läsare och speltestare sökes till Söndrade vi falla!

Sedan i våras har jag arbetat med att omarbeta äventyret Söndrade vi falla och skriva instruktioner för att spela detta, inför ett allmänt släpp. Nu har äventyret, efter mycket arbete och speltest, nått den punkt där jag söker efter externa ögon, som kan tänka sig att läsa och/eller spela äventyret och återkoppla till mig.

Söndrade vi falla är berättelsen om Aghustinatet Romas sista dagar. Det är ett reaktionärt rike som utropades för ett år sedan, 2699 e.Kr., av den självutnämnde profeten Irfan Aghusto al-Roma, Guds budbärare och sista profet, och dennes följare. De bröt sig våldsamt ut från Kalifatet och tog kontroll över den närliggande Romzonen, vars kapak, kopparmöglet, de anser vara heligt. Efter att snabbt ha kunnat lägga stora delar av den Appeninska halvön under sitt skräckvälde har de nu slagits tillbaka av Kalifatets Väktargarde. De kvarvarande 10 000 trogna är under belägring i staden L’Aquila och har fått ett sista barmhärtighetsbud, i en lång rad: de har fått fem dagar på sig att kapitulera, förneka Irfan Aghusto och avsäga sig sin tro, eller möta Väktargardets sista angrepp. 

Ni spelar dessa dagar. Profeten Irfan är död och spelarna kommer att iklä sig rollerna som de fem kvarvarande ledargestalterna i Aghustinatet Roma, vilka är oense om vilket öde församlingen nu ska välja och vem som ska leda den till detta.

I denna berättelse tar man er an frågor om ledares ansvar, trons vikt för individen och att ena det som vill falla samman. Ska man hålla fast vid profetens ord om att den Allsmäktige kommer att rädda de troende i den yttersta stunden? Hur ska man hantera de som vacklar och faller? Vilket ansvar har man gentemot sig själv och sina trossyskon?

Omfattningen av instruktionerna (regler, spelvärld, procedur, figurer, etc.) är på knappt 16 000 ord, eller ungefär 30 A4. Om detta låter intressant får du gärna höra av dig. Planen är att släppa detta för allmänheten innan årsslutet och hjälpen jag efterfrågar vore ovärderlig i detta arbete. Om du är intresserad kan du kontakta mig på gnomvid@gmail eller genom att skriva en kommentar med din mejladress.

Lämna ett svar