Söndrade vi falla i butiker — och vad som väntar

Under de senaste veckorna har jag varit begravd i rättning och betygssättning och därmed har tystnad rådit. Nu ska detta förhoppningsvis ändras. Kring Söndrade vi falla har emellertid saker likväl skett.

Nu kan den intresserade rollspelaren finna Söndrade vi falla i två av Sveriges rollspelsbutiker: hos Alphaspel i Hägersten samt hos World of Boardgames i Umeå. Det är två välsorterade butiker och det är roligt att de väljer att ta in ett såpass litet spel.

Därutöver handlar det senaste avsnittet av Fummelpodden om äventyret. I det korta avsnittet talar Lucas om några guldkorn som han har funnit i spelet. Lyssna gärna!

Vad väntar härnäst?

I sommar ska jag skriva i ordning äventyret Mellan Scylla och Charybdis för allmänt släpp. Det är ett äventyr skrivet för att spelas på 4-5 timmar, med fyra spelare och en spelledare, som utspelar sig i den urgröpta asteroiden Charybdis i Huvudbältet. Berättelsen kretsar kring ett nyvalt klanöverhuvud, som måste balansera mellan förväntningar och krav från asteroidens olika fraktioner. Det föregående klanöverhuvudets handlingar ligger som en skugga över Charybdis och asteroidens alla grupper upplever sig antingen förorättade eller utlovade storheter. Själva berättelsen handlar om att ta reda på vad som sker. Kommer klanväldet att fortgå, eller kan de balianistiska församlingen innebära ett frö till någonting nytt?

Själva äventyret är skrivet och speltestar, men ska genomgå justering, ytterligare speltest och sedan renskrivning, innan det är färdigt att släppas för allmänheten. Jag kommer att uppdatera om detta fortlöpande. Detta äventyr kommer sedan att släppas som gratis PDF, men utan spelets regler.

2 kommentarer

Hej! Läser Söndrade vi falla över en kopp kaffe. Underbar läsning! Verkar vara ett fint spel också. =)

Jag har hittat en del småfel i texten. Är det något ni är intresserad av? I så fall hur ska jag rapportera dem?

Hej! Vad roligt att höra att du tycker om Söndrade. Jag hoppas att du får möjlighet att spela det snart.

Det vore jättesnält om du ville höra av dig med felaktigheter, så kan vi fixa i pdf och inför en senare utgåva.Vi har redan samlat på oss en del. Du kan skriva till gnomvid [at] gmail.

Svara

Lämna ett svar